Nyheder

Hold dig informeret

Nyt fra Horsens Frikirke

SKRIV DIG OP

Modtag vores nyheds-email

* indicates required

Vi sender mails ud et par gange om måneden.

Vær opmærksom på, at hvis du har en G-mail (eller andre webmail systemer), så kan vores nyhedsmail havne i din "Promotion" eller Spam-bakke. Træk den ind i din Indbakke igen.


13. februar 2022


Vi fejrede 5-års jubilæum for Helle og Orla Møller. Ny ledelse indsat.


Kirkens supervisor Niels-Peter Hedegaard fra Åbenkirke Herning var gæstetaler ved gudstjenesten og var derefter med til at indsætte det nye 'Pastoral Team'.


Det er nu 5 år siden Helle og Orla Møller blev indsat som præstepar i  Horsens Frikirke, januar 2017. Det blev fejret med en hyggelig frokost efter gudstjenesten. Ved samme lejlighed blev der sagt tak til Anna og Hendrik Franow, der nu vælger at træde ud af ledelsen efter 4 gode år.

Ved samme lejlighed kaldes nu Joan og Mikkel Højberg og Robert Nzapa til at træde ind i ledelsen sammen med Helle og Orla.

Se mere her >>


5. december 2021


Festlig gudstjeneste med julegospel og julemarked i kirken


Steffen Bay & The CC Singers skruede op for julestemningen med lækre harmonier. Efter gudstjenesten blev der solgt jule-krea og mad.


Overskuddet fra julemarked og -mad går til et brøndboringsprojekt i Mombasa, Kenya. Stemningen var god og lokalet godt fyldt. Der blev genereret næsten 3000 kr. til projektet, som vil hjælpe fattige familier i området omkring den kirke, som Robert Nzapa og UBORA Ministry har bygget.


15. september 2021


Fælleskirkelig lovsang med Arvid Asmussen og Simon Pedersen.


Omkring 120 mennesker fra forskellige kirker i Horsens og nogle fra oplandet også, var samlet i Pinsekirken på Sverigesvej for at lytte til og synge sammen med to af landets ypperste lovsangsmusikere og komponister.


Koncerten var arrangeret af kirker og fællesskaber i Evangelisk Alliance i Horsens. Halvvejs igennem aftenen kom 6 præster og ledere frem på scenen og ledte alle i fællesbøn for byens og kirkernes trivsel og voksende erkendelse af nyt liv i Jesus. Et bevægende øjeblik, hvor enhed og fællesskab blev demonstreret.

13. januar 2021


Stor succes med bøn på Messenger


Øgede corona-restriktioner gjorde, at den årlige samling af kirker i bøn blev aflyst. Men et anderledes initiativ åbnede for nye muligheder.


Det er en stærk tradition, at kirker i en by beder sammen en uge i januar (Evangelisk Alliances Bedeuge). Indskrænkede forsamlingmuligheder gjorde, at vi måtte finde på noget andet. Det blev til en aften i bøn i mindre grupper via Facebook Messender. Fire grupper med i alt 20 deltagere fra kirken nød en stærk tid sammen i bøn. Det er noget, vi kommer til at gentage jævligt. Og forhåbentlig har flere lyst til at være med.


30. oktober 2020


Nu skal vi bære mundbind i kirke


Søndag d. 1. november bliver (kirke)historisk. Der skal alle have mundbind på før de må komme ind i kirken.


Hvis man af helbredsmæssige årsager ikke kan holde til at bære mundbind er man undtaget. Eller skal 'masken' være på mens man går rundt i kirken, og må kun tages af mens man er på sin plads under gudstjenesten.

Vi håber at se mange til gudstjenesten på trods af disse ubekvemligheder.


1. juli 2020


MINISOMMERCAMP i Tvingstrup ved Horsens


Torsdag d. 9. juli om eftermiddagen begynder der at trille biler med telte og campingvogne ind på gårdspladsen, om aftenen er der grillmad, hygge og aftenmøde - og så varer festen ellers de næste 2,5 dag!


Tilmeld dig og familien vores helt nye sommer-initiativ. Smag lidt på campinglivet sammen med gode venner. Varme dage med fællesskab og formål. Møder i eget mødetelt morgen og aften. Gæstetalere og god musik. Aktiviteter og hygge for alle aldre.


Hent program og priser her >>


Læs mere om Joel og Helena her >>


Se begivenheden på facebook her >>


21. juni 2020


UNGDOMSVELSIGNELSE i HÅNDVÆRKERFORENINGEN


Søndag d. 21. juni er der ikke gudstjeneste på Nørretorv, men aller er velkomne i Håndværkerforeningen, Allegade 16a, til en helt særligt festgudstjeneste kl. 10.30.


Med ekstra god plads i den store sal på 1. sal kan vi både holde afstand, synge sammen og invitere gæster.


Som frikirke holder vi ikke konfirmation i traditionel forstand, men vi tilbyder ungdomsvelsignelse til unge i 7.-8. klasse. I løbet af vinter/foråret har de modtaget undervisning af præste og andre i grundlæggende forståelse af kristentroen.


Læs mere om gæstetaler Kate Favre her >>


30. maj 2020


VELKOMMEN I KIRKE PINSEDAG


Søndag d. 31. maj er der gudstjenester i kirken både kl. 10 og 11.30 - så der er god plads. Kom og vær med.


Selvom vi stadig må holde lidt afstand til hinanden, så er Gud stadig nær ved dig og mig. Ved pinsegudstjenesten fejrer vi, at Jesus sendte Helligånden for at han kunne oplyse, vejlede og trøste os. I ham er der kraft og formål, som du kan tappe ind i.


Velkommen i kirke, hvor vi bl.a. skal høre Orla Møller tale over emnet: Helligånden - Guds Game-changer.

Marts-april 2020

Aktiviteter og møder i
kirkebygningen holdes på et minimum
for at minimere COVID-19 smitte.
Men der er ikke lukket og slukket...


Bliv opmuntret og følg i kirkens liv on-line


29. februar 2020


Hygge og fest med børnene omkring DR1's børne-MGP


Du er hermed inviteret til årets MGP fest lørdag d. 29.2. kl. 18.00-22.00 på Nørretorv 27.

Vi glæder os til at feste og hygge sammen!
Det koster 20 kr. pr. barn og 25 pr. voksen.


Tilmelding sker via indbetaling på MobilePay til nr.: box53302.
Skriv navne på dem, der er betalt for. 

Seneste tilmelding dig den 26/2 2020.


8. december 2019

Gratis juleshow med efterfølgende julemarked.


Søndag d. 8. december omdannes gudstjenesten kl. 10.30 til et juleshow i Horsens Frikirke. Kom med til en festlig formiddag - hele familien kommer med garanti i julehumør.


Her vil der være sang og musik og et teaterstykke sat op af Louise Robinson, kendt fra Horsens Musicalteater. Showet hedder ”Den perfekte jul” og handler, i bedste Charles Dickens stil, om en kvinde, der har sat perfektionisme over kærlige relationer i sine juleforberedelser. Gennem forskellige oplevelser finder hun tilbage til det, julen egentlig handler om.


Efter juleshowet afholdes der et lille julemarked på kirkens parkeringsplads. Her vil der være forskellige boder med salg af julepynt, julegodter og forfriskninger. Julemanden stiller op til foto og til en krammer. Velkommen til alle og enhver.


November 2019


Horsens Frikirke får nyt logo


I løbet at nogle få uger kommer der nye skilte på facaden på Nørretorv 27. Et nyt logo er blevet udarbejdet til kirken under den identitets-understregende sætning: "I hjertet af byen - med byen i hjertet." 


Pastor Orla F. Møller siger om logoet: "Vi har I nogen tid arbejdet med at skabe et udtryk, der signalerer en nutidig kirke, som ønsker at være levende til stede i vores elskede by."


Det er ikke et logo med traditionelle kirke-symboler, men et unikt udtryk, der leger med H-formen og byens gader. Figurerne kan også ses som en spejling af hinanden. Himlen, der spejles på jorden. Guds Rige, der kommer nær.

September 2019: 

MANDEAFTENER i Horsens Frikirke - hver sidste onsdag i måneden.


Onsdag d. 25.9. havde vi besøg af kunstner og dramaunderviser Niel Tye, Lunderskov, der fortalte om, hvordan Gud havde grebet ind i hans liv og hjulpet ham ud af en meget skadelig livstil af "sex, drugs and rock-n-roll".


Siden barndommen havde han udvist et kunstnerisk og musisk talent, og efter mange år i Danmark, hvor han og hustruen Anja har præget så mange kirker og skoler med kunst og trosliv, så er han nu på en spændende vej som selvstændig kunstner.

95-års jubilæum: Den 27. marts 2019 var det 95 år siden, Apostolsk Kirke i Horsens blev grundlagt. Det fejrede vi med en festlig gudstjeneste og efterfølgende frokost.


Vi viste en video optaget til lejligheden med Erna Knudsen, 84 år, der er født og opvokset i kirken. Se den her >>